Giht

Giht ili urični artritis je metabolička bolest koja nastaje taloženjem mokraćne kiseline u krvi te kristala mononatrijeva urata u zglobovima i drugim dijelovima tijela.

Od gihta najčešće obolijevaju muškarci u dobi između četrdeset i pedeset godina, a u prošlosti se nazivao „bolešću kraljeva“ i povezivao se s pretjeranim konzumiranjem mesa i alkohola uslijed lagodnog načina života te razvitka pretilosti.

Giht – simptomi


Simptomi gihta se uvijek pojavljuju naglo. Očituje se naglim napadima jake boli u zglobovima, intenzivnom neugodom koja slijedi nakon boli, upalom, crvenilom i otežanim pomicanjem zgloba. Najčešće se radi o zglobu nožnog palca, iako pogađa i gležnjeve, koljena, laktove, zglobove ili prste.

Najčešće ga uzrokuje neuravnotežena prehrana, genetika i drugi zdravstveni problemi. U današnjoj populaciji je mnogo češći nego u prethodnim stoljećima te se smatra nusproduktom duže životne dobi.

Lion M krema je višenamjenska mast koja, zbog svog prirodnog sastava od niza ljekovitih biljaka, pomaže nizu reumatskih tegoba. Višedesetljetno iskustvo je pokazalo olakšanje simptoma kao što su otečeni zglobovi, upale, slaba cirkulacija i bol uslijed učestalog korištenja. Preporuča se koristiti jednom ili više puta na dan, ovisno o potrebi tako da se bolno mjesto maže i previja. Kao najjednostavniji način korištenja preporuča se omatanje mjesta pogođenog simptomima čistim zavojem. Na to se može staviti i plastična kuhinjska folija, ali jedino ako koža nije oštećena ranicama ili ogrebotinama. Mast se preporuča nanositi navečer, prije spavanja.

Više o načinu korištenja Lion M kreme i iskustvima dosadašnjih korisnika pogledajte na slijedećem linku: https://lion-m.hr/kako-i-zasto-koristiti-kremu/


Kupite našu Lion M kremu odmah!


 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.