Hemoroidi su spušteni analni jastučići koji se jednako javljaju kod muškaraca i žena.

Analni jastučići su složeni splet arterija i vena povezanih sa stjenkom analnog otvora pomoću mišićnih i elastičnih niti koji se povećaju i smanjuju u zatvaranju i otvaranju analnog otvora. Sprječavaju nekontrolirano istjecanje tekućine, reguliraju plinove i djeluju kao jastučići, štiteći analni otvor od povreda.

Međutim, s vremenom dolazi do slabljenja i pucanja potpornih mišića i elastičnih niti koje drže analne jastučiće koji se iz tog razloga počinju spuštati. Tako gube funkciju pomaganja u kontroli stolice i počinju stvarati tegobe.

Njihovom nastanku pogoduje niz čimbenika. Prvi od njih je loša prehrana, s malim ili nikakvim unosom vlakana u organizam koja pogoduju olakšavanju probave te jako začinjena hrana, bila ona ljuta ili kisela. Javljaju se uslijed pretilosti, učestalog naprezanja i podizanja teških predmeta, dugotrajnog zatvora ili proljeva, a mogu se pojaviti i u trudnoći.

Hemoroide prati niz neugodnih simptoma: svrbež, peckanje, bol, osjećaj punoće u anusu, krvarenje ili iscjedak iz anusa.

Hemoroidi se često pojavljuju u trudnoći.

Razvitak hemoroida


Razlikuju se unutarnji i vanjski čiji se nastanak može pratiti kroz četiri stupnja razvoja hemoroida.

U prvom su analni jastučići uvećani, ali ne izlaze van anusa. Javlja se osjećaj neugode, krvarenje i svrbež, iako ih je teško osjetiti te ne uzrokuju bol. U drugom stupnju izlaze van anusa prilikom naprezanja, primjerice tijekom obavljanja nužde. Kvržica se povlači nakon prestanka naprezanja, a krvarenju, svrbežu i peckanju se kao simptom može dodati osjećaj neispražnjenosti crijeva. Za trećeg stupnja izlaze van iz analnog kanala, iako se pritiskom mogu vratiti natrag. Dolazi do boli pri obavljanju stolice, pojačanog svrbeža, peckanja, krvarenja i iscjetka na donjem vešu. Hemoroidi u potpunosti postaju vanjski za četvrtog stupnja te se ne mogu vratiti manualnim pritiskom.

Lion M krema je višenamjenska mast koja, zbog svog prirodnog sastava od niza ljekovitih biljaka, pomaže nizu reumatskih tegoba. Višedesetljetno iskustvo je pokazalo olakšanje simptoma kao što su otečeni zglobovi, upale, slaba cirkulacija i bol uslijed učestalog korištenja. Preporuča se koristiti jednom ili više puta na dan, ovisno o potrebi tako da se bolno mjesto maže i previja. Kao najjednostavniji način korištenja preporuča se omatanje mjesta pogođenog simptomima čistim zavojem. Na to se može staviti i plastična kuhinjska folija, ali jedino ako koža nije oštećena ranicama ili ogrebotinama. Mast se preporuča nanositi navečer, prije spavanja.


Kupite našu Lion M kremu odmah!


 

 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.