Osteoartritis je kronična upalna degenerativna bolest poznatija pod imenom atroza, degenerativni artritis i degenerativna bolest zglobova.

Osteoartritis je jedan od najčešćih oblika atritisa koji uglavnom pogađa ljude srednje i starije dobi. Uzrokuje degeneraciju zglobne kosti i okolne hrskavice, a samim time bol i ukočenost pogođenog mjesta. Do ovog oblika reume može doći uslijed prirodnog procesa starenja, ali i zbog intenzivnog bavljenja sportom te pretjeranog „trošenja“ hrskavice u zglobovima.

Simptomi se mogu prepoznati po boli koja se javlja nakon vježbanja, ukočenosti nakon mirovanja koja prođe kroz pola sata, „škripanju“ i pucketanju u zglobovima prilikom kretanja, nastanku kvržica ili koštanih izraslina na krajevima zglobova prstiju ruke, oticanju, toplini i boli u zglobovima.

Početni stadiji


U početnim stadijima zahvati jedan do nekoliko zglobova, bilo da se radi o onima prstiju nogu i ruku, donjeg dijela leđa, kukovima, koljenima, vratu ili rukama. S vremenom se pogoršava te, ovisno o dijelu tijela koji pogađa, može dovesti do poteškoća u hodanju, držanju predmeta, oblačenju ili čak sjedenju.

Lion M krema je višenamjenska mast koja, zbog svog prirodnog sastava od niza ljekovitih biljaka, pomaže nizu reumatskih tegoba. Višedesetljetno iskustvo je pokazalo olakšanje simptoma kao što su otečeni zglobovi, upale, slaba cirkulacija i bol uslijed učestalog korištenja. Preporuča se koristiti jednom ili više puta na dan, ovisno o potrebi tako da se bolno mjesto maže i previja. Kao najjednostavniji način korištenja preporuča se omatanje mjesta pogođenog simptomima čistim zavojem. Na to se može staviti i plastična kuhinjska folija, ali jedino ako koža nije oštećena ranicama ili ogrebotinama. Mast se preporuča nanositi navečer, prije spavanja.


Kupite našu Lion M kremu odmah!


 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)