Reuma ili reumatizam jedna je od najčešćih bolesti koja uglavnom pogađa ljude iznad tridesetih godina, iako se ponekad javlja i kod djece i adolescenata.

Naziv dolazi od latinske riječi koja znači oticati, oteklina ili upala, a označava niz medicinskih stanja koja uzrokuju kroničnu, isprekidanu bol kosti, zglobova, mišića, tetiva i ligamenata. Razlikuje se oko dvjestotinjak različitih bolesti koja spadaju u reumatične te postoji i zasebna grana u medicini, reumatologija, koja se bavi upravo njima.

Najčešći simptomi su bol u zglobovima, gubitak mogućnosti pomicanja jednog ili više zglobova te njihova upala, naticanje i crvenjenje, umor i bol. Dosta rjeđe reuma može izazvati deformaciju zglobova ili kostiju.

Do većine reumatičnih bolesti dolazi zbog problema u imunološkom sustavu koji počinje napadati vlastito tkivo iz niza razloga. Ponekad se radi o nasljednom stanju, a može biti uzrokovano i dimom cigarete, zagađenjem ili iritansima koji uzrokuju infekciju. Pretpostavlja se da oko trećine stanovništva boluje od nekog oblika reume koja nešto više pogađa žene nego muškarce.

Oblici reume


Razlikuje se zapaljensko i nezapaljensko reumatsko oboljenje, pri čemu je zapaljensko rjeđe i puno teže, a nezapaljensko lakše. Neki od najčešćih oblika reume su reumatoidni artritis, giht te osteoartritis.

Lion M krema je višenamjenska mast koja, zbog svog prirodnog sastava od niza ljekovitih biljaka, pomaže nizu reumatskih tegoba. Višedesetljetno iskustvo je pokazalo olakšanje simptoma kao što su otečeni zglobovi, upale, slaba cirkulacija i bol uslijed učestalog korištenja. Preporuča se koristiti jednom ili više puta na dan, ovisno o potrebi tako da se bolno mjesto maže i previja. Kao najjednostavniji način korištenja preporuča se omatanje mjesta pogođenog simptomima čistim zavojem. Na to se može staviti i plastična kuhinjska folija, ali jedino ako koža nije oštećena ranicama ili ogrebotinama. Mast se preporuča nanositi navečer, prije spavanja.


Kupite našu Lion M kremu odmah!


 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.