Koža je najveći organ na ljudskom tijelu koji pokriva njegovu cijelu površinu. Nekako tako bi započeli serijal članaka o koži, problemima koji ju često pogađaju te načinu brige o našem tenu, kako bi se što bolje pripremili za predstojeće hladnije vrijeme koje se najčešće zna odraziti na našoj koži.

Koža je takozvani „vanjski pokrov tijela“ koji štiti mišiće, kosti, ligamente i unutrašnjost organizma od vanjskih utjecaja. Sastoji se od sedam slojeva, od kojih je najgornji prošaran porama i sitnim dlačicama. Neovisno o tome imamo li više ili manje dlaka i pigmentacije koja određuje boju naše kože, ona je najvažniji organ u borbi imunološkog sustava sa štetnim utjecajima.

Čemu koža služi?


Služi kao izolator organizma, regulator topline, medij osjeta dodira, topline, hladnoće, vibracije i boli. Kontrolira isparavanje tekućine iz organizma, služi kao skladište vode i lipida te sintetizira vitamin D. Manje je poznato da koža upija razne tvari, kao na primjer magnezij, kojeg se preporuča koristiti u spreju te stavljati na određene dijelove tijela te kisik iz našeg okoliša.

Isto tako može upijati i štetne stvari te biti prvi pokazatelj nezdravog okoliša i loših životnih uvjeta, ali i mogućeg stresa pod kojim se organizam nalazi. Samo neki od znakova potencijalnih problema su crvenilo, iritantan osip, plikovi ili čirevi

 

Kožni problemi


Neki od čestih kožnih problema, o kojima će biti riječi u narednim člancima, su:

  • akne, koje mogu biti prisutne na licu, vratu, ramenima, prsima i gornjem dijelu leđa;
  • herpes, najčešće na usnicama;
  • žuljevi, na bilo kojem dijelu tijela izloženom stresu;
  • osip, također na bilo kojem dijelu tijela, najčešće crven i popraćen svrbežom;
  • ekcema;
  • psorijaza i drugi.

Saniranje ovih problema često zna biti mukotrpan i dug proces, a rezultati maleni i nikakvi upravo zbog opće osjetljivosti kože i njezine funkcije kao glavnog pokazatelja problema u organizmu.

Lion M krema je višenamjenska mast koja, zbog svog prirodnog sastava od niza ljekovitih biljaka, pomaže nizu problema s kožom i tenom. Višedesetljetno iskustvo u kombinaciji s prirodnim sastojcima blagotvorna učinka na koožu je pokazalo olakšanje stanja s aknama, ekcemom, psorijazom i drugim problemima. Preporuča se koristiti jednom ili više puta na dan, ovisno o potrebi tako da se pogođeno područje uporno maže. Kao najjednostavniji način korištenja preporuča se omatanje istog plastičnom kuhinjskom folijom, kako bi se blagotvorni sastojci što bolje upili i djelovali.. Mast se preporuča nanositi navečer, prije spavanja.


Kupite našu Lion M kremu odmah!


 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.