S vremenom se mijenjalo mišljenje i spoznaja kako zapravo nastaju akne, to jest, što ih uzrokuje. Popratna su pojava odrastanja koja može pogoditi i mlade odrasle ljude. Nastaju zbog hiperprodukcije tvari zvane sebum, izlučevine lojnih žlijezda. Kad se pore začepe sebumom, nastaju miteseri, akne i prištići koji izbijaju po licu i bradi.

Uvriježeno je mišljenje kako na njihovu pojavu utječe masna prehrana i čokolada, iako tomu nije tako već na njihovu pojavu zapravo utječe jod. Iz tog razloga potrebno je paziti da se unosi umjerena količina joda kroz dan, oko 150 mikrograma dnevno, kako se ne bi dodatno nadražile pore te pogoršalo stanje s aknama.

Prehrana je, dakle, utoliko bitna ukoliko pazimo na ukupan unos joda kroz dana. Može ga se u trideset puta većoj količini od preporučene pronaći u brzoj hrani, a sadrži ga i mlijeko. Smatra se da je dovoljno 1000 mikrograma ili 1 miligram joda kako bise potaklo nastajanje prištića. Iako količina joda može utjecati na stvaranje prištića, ipak je bitno i imamo li naslijeđenu osjetljivost na jod.

Osim unosa previše joda, nastanku prištića može pridonijeti i manjak cinka.

Prehrana koja pomaže sprečavanju akni su:


  • školjkaši, kamenice i rakovi;
  • pšenične klice, cjelovite žitarice;
  • hikori – lješnjak, grah, kikiriki;
  • jetra i puretina (oboje bogato cinkom);
  • hrana bogata betakarotenom – mrkva, sušene marelice, slatki krumpir, špinat i prokulice ;
  • acidofil – bakterija koju nalazimo u jogurtu;
  • čaj od maćuhice koji se može pripremiti hladnim namakanjem kroz 8 sati ili kao čajni oparak (na jednu šalicu čaja stavlja se 1 puna čajna žličica, a piju se dvije šalice dnevno).

Iskustva s Lion M kremom


Tinejdžeri koji su koristili Lion M kremu, a imaju problema s prištićima, primijetili su da se već nakon nekoliko dana mazanja područje zahvaćeno prištićima očistilo. Ranice nastale od akni brže su zarastale, a sveukupni dojam korisnika bio je pozitivan.

Krema se, u slučaju problema s tenom, maže svaku večer. Ukoliko su prisutni izrazito gnojni i upaljeni prištevi popraćeni crvenilom, potrebno je mazati dva do tri puta dnevno. Lion M pospješuje sazrijevanje prištića i ubrzava njihovo nestajanje. Normalno je da se lice nastavi čistiti tijekom korištenja kreme te da nastane još pokoji prištić, ali ustrajnim mazanjem lice se postepeno smiri, a ten očisti.

Iskustva naših korisnika pročitajte ovdje.


Kupite našu Lion M kremu odmah!


 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)