blagotvornost lavande

Specifično ljubičasti grm lavanda, preciznije lavandula angustifolia, biljka je s Mediterana poznata kako po svojoj boji, tako i po jedinstvenom i osvježavajućem mirisu.

Cvjetovi lavande se koriste za proizvodnju ekstrakata i esencijalnih ulja zbog niza blagotvornih učinaka koje ima na ljudski organizam. Samo neki od pozitivnih utjecaja na zdravstveno stanje su olakšavanje problema s anksioznošću, gljivicama, gubitkom kose i ranama te poboljšavanje tena.

Blagotvorna svojstva lavande


Lavanda ima antiseptička i protu-upalna svojstva koja pomažu s liječenjem manjih opeklina i uboda insekata te ubrzava njihovo zarastanje. Također se pokazalo kako potpomaže smirivanju ekcema, akni i pelenskog osipa. Kod problema s gljivicama pomaže tako što uništava njihove membrane, pa je iznimno korisna kod upornih i čestih gljivičnih upala.

Čaj od lavande koristan je za probleme s probavom, kao što su povraćanje, mučnina, napuhnutost i uznemiren želudac. Poznato je opuštajuće djelovanje lavande na mozak i živčani sustav, zbog čega doprinosi boljem, mirnijem i kvalitetnijem snu. U Njemačkoj je odobrena kao suplement u tretiranju i liječenju problema s nesanicom i probavom, a neka istraživanja su pokazala kako može pridonijeti smirivanju upala i zubobolje.

Osim što se čaj od lavande može piti sam, postoji nekoliko kombinacija koje su iznimne kako po svom djelovanju, tako i po okusu. Jedna od njih je kombinacija lavande i kamilice prije odlaska u krevet, kako bi si omogućili što kvalitetniji san. Menta i lavanda slično djeluju, posebno na opuštanje organizma nakon napornog dana. U kombinaciji s kamilicom, bosiljkom i mentom pomaže smirenju gastritisa i želučanih problema.

Ukoliko vas zanima neki od spomenutih čajeva, možete ih pronaći u našem web-shopu. Također, jedan od glavnih sastojaka Lion M kreme upravo je lavanda, što znači da njena blagotvorna svojstva možete osjetiti i kroz kremu, a čemu su posvjedočili brojni korisnici. Njihova iskustva možete pronaći na našoj web stranici, kao i načine primjene kreme.


Kupite našu Lion M kremu odmah!


 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.