Najčešći uzrok čira na želucu jest oštećenje sluznice gornjeg dijela probavnog trakta. Ovaj dio je posebno kritičan jer je u doticaju s agresivnim želučanim sadržajem. Najčešće ćete čir na želucu ili dvanaestercu primjetiti kroz čestu bol u trbuhu i osjećaj nelagode, a može doći i do mučnine i nagona za povraćanjem. Kod čira na dvanaestercu bol se može javiti dva do tri sata nakon jela, a kod želuca otprilike treba proći sat vremena nakon jela da bi se bol pojavila.

Ono što je zanimljivo primjetiti, jest da kod čira na želucu, nakon pojave bolova, unos hrane uzrokuje jače bolove, dok kod čira na dvanaestercu uzimanje hrane smanjuje bol. Čirevi nastaju djelovanjem različitih čimbenika. Dugo vremena se smatralo da je glavni uzrok stres, način života, prehrana, cigarete i pića koja sadržavaju kofein. No, znanstvenici su otkrili i da značajnu ulogu u eroziji sluznice želuca i dvanaesterca igra i bakterija Helicobacter pylori. Ona može zajedno sa želučanom kiselinom oštetiti sluznicu želuca i dvanaesterca, a samim time i stvoriti čireve i upale.

Čirevi na želucu mogu dovesti i do krvarenja, a prvi simptom je pojava crne katrenaste stolice. Problem kod tih krvarenja je što su manjeg intenziteta, pa je ponekad teško uočiti promjene na stolici. Na duže staze, ovo može dovesti do slabosti i iznemoglosti oboljele osobe.

Lijekovi koji uništavaju vaš želudac i stvaraju čireve


Nesteroidni antireumatici su lijekovi koji su namijenjeni snižavanju temperature, djeluju protuupalno i protiv bolova. No, nuspojava jest to što uništavaju sluznicu želuca.

Mi vam za pomoć kod čireva na želucu svakako preporučamo redovito mazanje Lion-M kreme izvana na trbuh, na područje želuca. Aktivni sastojci određenih biljaka poput lavande djeluju protuupalno, a mast na kojoj je bazirana krema ima čudesna ljekovita svojstva koja su kroz 100 godina korištenja kreme donijela sreću mnogim našim kupcima.

Lion M krema je višenamjenska mast koja, zbog svog prirodnog sastava od niza ljekovitih biljaka, pomaže nizu problema, o čemu više možete saznati ovdje.

Preporuča se koristiti jednom ili više puta na dan, ovisno o potrebi tako da se pogođeno područje uporno maže.


Kupite našu Lion M kremu odmah!


 

Nema komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.