10% popusta na prvu kupnju uz prijavu na Lion M newsletter

Lovorov list – Više Od Začina

Lovorov list lat. Laurus nobilis često je poznat kao začin koji obogaćuje okus mnogih jela poput umaka, juha, složenaca i variva. Međutim, ova biljka ima daleko veći značaj od običnog začina. Osim što doprinosi okusu hrane, lovor se koristi  u tradicionalnoj i u narodnoj medicini te kozmetici i parfemima.

Povijesna upotreba lovorovog lista vrlo je zanimljiva.

Tako su Rimljani vjerovali u zaštitnu moć lovora od groma te su nosili vijence od lovora kao amajlije. U hramu posvećenom bogu Apolonu, krov je bio pokriven lovorovim lišćem, a proročice su prije proricanja konzumirale lovorovo lišče. Mediteranci su sadili lovor pored svojih kuća kako bi se zaštitili od nesreća i udara groma.

Osim u kulinarstvu i zanimljivim vjerovanjima, lovor se koristio u medicini. Njegova široka primjena uključuje upotrebu u obliku čaja, praha, obloga ili eteričnog ulja. U narodnoj medicini, lovor se upotrebljavao kod respiratornih poremećaja, probavnih problema, te za zacjeljivanje rana i ublažavanje kašlja. U mnogim zemljama, koristi se  za liječenje gljivičnih infekcija i dermatitisa.

Lovorov list je bogat antioksidansima, mineralima poput kalcija, fosfora, kalija, željeza te vitaminima A i C. Studije su pokazale da lovor ima snažno protuupalno, analgetsko i imunostimulirajuće djelovanje te da može pomoći u suzbijanju simptoma dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

U kozmetičkoj industriji, eterično ulje lovora koristi se u parfemima i sapunima radi svojeg osvježavajućeg mirisa. Također se koristi za prekrivanje neugodnih tjelesnih mirisa.

Svojom tradicionalnom prirodnom recepturom, Lion M krema donosi ljekovita svojstva lovora na jednostavan i učinkovit način. Zahvaljujući svojim protuupalnim i antibakterijskim svojstvima lovora, Lion M krema odličan je izbor za vašu osobnu njegu kao i njegu vaše obitelji.

Učinite korak prema prirodnoj njezi uz Lion M kremu i iskusite sve blagodati koje lovor može pružiti vašem tijelu i koži. 

Moglo bi Vas zanimati

Svinjska mast

Svinjska mast nekada je bila nezaobilazna u mnogim domaćinstvima, koristeći se kako u kulinarstvu,

Luk: Više Od Samo Začina

Allium cepa, poznatiji kao obični luk ili kapula, možda je jedna od najpoznatijih biljaka

Put lavande kroz povijest i znanost

Čini se da su naši preci jako dobro znali ono što znanost danas potvrđuje.

Prijavi se na naš newsletter i iskoristi svojih 10% popusta na prvu narudžbu!

Prijavom na naš newsletter omogućuješ si posebne ponude koje stižu samo našim vjernim kupcima ali dobivaš i savjete i iskustva naših klijenata koje dobro dođu svima.

Opcije plaćanja i dostave

Hrvatska

  • DPD: 4 €, plaćanje karticom ili bankovnim prijenosom
  • DPD: 6 €, plaćanje pouzećem
  • Tisak: 3 €, plaćanje karticom ili bankovnim prijenosom

EU i ex Yu

  • DPD: 15 €, plaćanje karticom ili bankovnim prijenosom