10% popusta na prvu kupnju uz prijavu na Lion M newsletter

Luk: Više Od Samo Začina

Allium cepa, poznatiji kao obični luk ili kapula, možda je jedna od najpoznatijih biljaka koje svakodnevno koristimo, a da pritom nismo svjesni svih njezinih korisnih svojstava. 

Duboko ukorijenjen u povijest i tradiciju, luk je mnogo više od začina – on je simbol snage, ljekovitosti i mudrosti naših predaka. 

Dopustite da vas upoznam s ovim skrivenim blagom, koje se koristi svakodnevno, a često se podcjenjuje.

Naši preci su luk koristili ne samo kao začin u kulinarstvu, već i kao sastojak u kućnim lijekovima. 

Tradicionalna medicina prepoznala je njegove ljekovite moći u liječenju upalnih poremećaja, rana, kašlja, bronhitisa, upale pluća te mnogih drugih tegoba. Moderna istraživanja potvrđuju ta drevna saznanja, ističući povoljan učinak luka na različite organske sustave, uključujući pluća, kosti te probavni sustav.

Luk je bogat raznim hranjivim tvarima poput vitamina B6, folne kiseline, kalija, kalcija i magnezija, čineći ga neizostavnim dijelom uravnotežene prehrane. Fitokemikalije prisutne u luku pružaju dodatne zdravstvene koristi, uključujući antioksidativna i protuupalna svojstva.

Narodna medicina često je preporučivala luk za različite tegobe, uključujući neplodnost, čireve i respiratorne probleme. Često se koristio kao lijek za vanjsku primjenu, primjerice za ublažavanje bolova i poticanje zacjeljivanja rana, ali i kao čaj ili sirup se pripremao za pomoć kod kašlja i bronhitisa.

Sada je jasnije zašto Lion M mast ima takav ugled – prirodni sastojci, tradicionalne recepture i pozitivno iskustvo mnogih korisnika čine je neprocjenjivom. Naša predanost očuvanju stare recepture, čine ju dostupnom svima koji cijene prirodne ljekovite tvari. – dodati web stranicu

Uistinu, luk je mnogo više od običnog začina – on je dragocjena biljka koja nas povezuje s našom prošlošću i pruža blagodati za naše zdravlje i dobrobit.

Moglo bi Vas zanimati

Svinjska mast

Svinjska mast nekada je bila nezaobilazna u mnogim domaćinstvima, koristeći se kako u kulinarstvu,

Put lavande kroz povijest i znanost

Čini se da su naši preci jako dobro znali ono što znanost danas potvrđuje.

Lovorov list – Više Od Začina

Lovorov list lat. Laurus nobilis često je poznat kao začin koji obogaćuje okus mnogih

Prijavi se na naš newsletter i iskoristi svojih 10% popusta na prvu narudžbu!

Prijavom na naš newsletter omogućuješ si posebne ponude koje stižu samo našim vjernim kupcima ali dobivaš i savjete i iskustva naših klijenata koje dobro dođu svima.

Opcije plaćanja i dostave

Hrvatska

  • DPD: 4 €, plaćanje karticom ili bankovnim prijenosom
  • DPD: 6 €, plaćanje pouzećem
  • Tisak: 3 €, plaćanje karticom ili bankovnim prijenosom

EU i ex Yu

  • DPD: 15 €, plaćanje karticom ili bankovnim prijenosom